maanantai 9. marraskuuta 2015

Miten päädyin alalle?

Olen 35-vuotias kahden lapsen isä Helsingistä. Keväällä 2015 lopetin työni kaupallisella alalla, takana on 15 vuotta työtä useiden erilaisten tuotteiden ja palveluiden parissa sekä kotimaisille että ulkomaisille päämiehille. Olen työskennellyt syyskuusta 2015 lähtien puutarhurina Helsingin Seurakuntayhtymän Honkanummen hautausmaalla, opiskellen samalla oppisopimuksella puutarhatalouden perustutkintoa.

Valmistun viheralalta puutarhuriksi vuonna 2017. Viheralalta valmistunut puutarhuri erikoistuu erilaisten viheralueiden suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon. Muita puutarhurin suuntautumisvaihtoehtoja ovat mm. puutarhartuotanto sekä puutarha- ja kukkakauppa. Minun tarkoitukseni on valmistumiseni jälkeen jatkaa arboristin koulutuksen kautta erilaisiin puunhoitotehtäviin.

Honkanummen hautausmaa, oppisopimus
Aamuauringon sarastusta Honkanummen hautausmaalla syyskuussa 2015

Päätökseni alanvaihdosta on kypsynyt viimeisen vuoden aikana, eikä puutarhurin ammatti ollut suinkaan itsestäänselvyys. Alalle minut sai lähtemään jo pitkään jatkunut rakkauteni luontoon, kiinnostukseni puihin ja kasveihin sekä puutarhurin ammatin monipuoliset mahdollisuudet Suomessa ja ulkomailla. Harkitsin hetken myös koulun penkille siirtymistä, mutta tässä elämäntilanteessa koin kuitenkin oppisopimuskoulutuksen olevan minulle ainoa oikea ratkaisu.

Tulen varmasti kertomaan oppisopimuskoulutuksesta, sen käytännöistä ja siihen hakeutumisesta tässä blogissa.

Honkanummen hautausmaa, oppisopimus
Tuhkansirottelualue Honkanummen hautausmaalla syyskuussa 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti