perjantai 27. marraskuuta 2015

Vierailun päätös ja yhteenveto

Visiittini Östersundomiin vierailevana puutarhurina on nyt ohi, mutta minusta tuntuu että palaan sinne takaisin vielä moneen kertaan (itseasiassa jo joulunajan konsertteihin). Maalaismiljöö on ihana ympäristö työskennellä, ympäristö on rauhallinen ja idyllinen. Paikat, koneet ja työkalut ovat nyt tuttuja joten itsenäinenkin työskentely on hyvin pitkälle mahdollista.

Valaistu kuusi koristaa nyt kirkon pihamaata

Pystytimme joulukuusen kirkon pihaan ja toisen sisätiloihin, asensimme kuusiin kynttilät, teimme viimeiset syyssiivoukset keräämällä viereiselle niitylle tippuneet lehdet, siistimme hautausmaata kiertävää havupuuaitaa, suojasimme puuntaimet tuhoeläimiltä sekä hoidimme kirkon ja hautausmaan yleisilmettä. Östersundom alkaa olla valmis ensimmäiseen adventtiin ja joulunodotukseen.

Lähes 300 vuotta vanhan kirkon lattia ei ole enää suora, mutta kuusi saatiin pysymään tukevasti pystyssä

Östersundomin kirkossa on ihan omanlaisensa tunnelma. Olen käynyt lukuisissa tätä vanhemmissakin kirkoissa, mutta tämän kirkon fiiliksessä on jotain käsittämättömän hienoa, en lainkaan ihmettele sitä että monet valitsevat tämän kirkon vihkikirkokseen. Kirkko ei ole koristeellinen, vaan karun yksinkertainen ja arvokkaasti vanhentunut. Mielestäni kirkko on ehdottomasti Helsingin kaunein!

Kirkkosalia alttarilta kuvattuna. Muokkaus Instagram-julkaisuun pikasuotimilla.

Kiitos vielä Östersundomin hautausmaan vakituiselle puutarhurille mukavasta työviikosta. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin! Blogini vaikenee, mutta vain hetkeksi...

P.S. Östersundomin kirkon tapahtumat löydät tämän linkin takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti