tiistai 24. marraskuuta 2015

Viikko Östersundomissa

Olen tämän viikon töissä poikkeuksellisesti Östersundomin hautausmaalla. Östersundom sijaitsee itäisessä Helsingissä, entisen Sipoon puolelta Helsinkiin vuonna 2009 liitetyllä alueella. Hautausmaa ja 1750-luvulla rakennettu kirkko sijaitsevat Östersundomin laidalla, kauniissa maalaismaisemissa. Kirkko on kaunis puukirkko ja se on vanhin Helsingin kirkoista. Hautausmaa ja kirkko ovat molemmat pieniä, vanhanaikaisia ja idyllisiä.

Östersundomin kirkko, Helsinki
Östersundomin kirkko marraskuisena aamuna

Östersundomin kirkossa järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia ja tunnelmansa vuoksi se on suosittu vihkikirkko. Nykyisen kirkon paikalla on sijainnut rukoushuone jo 1600-luvulla ja ensimmäiset vainajat on haudattu kirkkomaahan 1700-luvun puolella, joten paikalla on pitkät perinteet. Keväällä 2015 hautausmaalle avattiin Raamatun kasvit -istutusalue, jolla kasvaa kolmisenkymmentä erilaista Raamatusta tuttua kasvilajia.

Östersundomin hautausmaa, Helsinki
Lumiharsolla verhoiltua Östersundomin hautausmaata marraskuussa 2015

Östersundomin hautausmaan vakituinen puutarhuri kertoi minulle tänä kesänä istutetuista magnolian ja koristeomenapuun taimista, jotka olivat tällä kertaa kohdanneet hieman rusakkoa suuremman vihulaisen - hirven. Erityisesti omenapuiden taimet olivat kärsineet vaurioita hirven ruokahalun seurauksena. Suojasimme puiden taimet hirvien ja pienempien vihulaisten varalta runko- ja oksasuojilla.

Koristeomenapuu
Koristeomenapuun taimet saivat päälleen suojukset

Joulun lähestyessä työtehtäviini Östersundomin hautausmaalla kuuluu puutarhurin töiden lisäksi tällä viikolla mm. joulukuusien pystytystä ja kynttilöiden asentamista. Jospa tämä toisi hieman joulumieltä minunkin marraskuuhuni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti